Tudásbázis > Comnica SmartSMS > Kérdőívek > Landing oldal
Támogatás
elérhetőségek
Tartalom
Comnica Contact Center
Comnica SmartSMS
Comnica ID Videocall
Ügyféltájékoztató
Comnica ID Selfie
Comnica Dialer Applikáció
Landing oldal

Landing oldal (érkezőoldal vagy kampány oldal) marketingkommunikációs kampányokban arra szolgál, hogy az adott médiafelületen (pl. jelen esetben SMS formájában) átadható üzenetet vagy aktivációt részletesebben kifejtse és további interakciós lehetőségeket nyújtson a célcsoportnak.

Ha a látogatókat jól célzott landing oldalakra küldjük, akkor nagyon nagymértékben meg tudja növelni annak az esélyét, hogy a látogatók elérik a kitűzött konverziós célt, például ajánlatot kérnek.

A jól célzott landing oldalak használata a feltétlen szükséges legrövidebbre szabja a konverzióig vezető utat és elejét veszi annak, hogy a látogatók csak úgy bóklásszanak a honlapon az eredeti cél pl. ajánlatkérés után kutatva.

– Forrás: Wikipedia

Landing oldal létrehozása

  1. Bejelentkezést követően válaszd a Kérdőívek menüpontot a bal oldali menüsávból,
  2. majd kattints a jobb felső sarokban elhelyezett Létrehozás feliratra,

 

A felugró panelen add meg a kérdőív nevét, majd válaszd ki annak típusát (Landing oldal),

és kattints a létrehozás gombra.

Landing oldal szerkesztése

1. Név szerkesztése

A landing oldal létrehozásakor megadott név módosításához kattints az adatlapon, a kampány neve mellett elhelyezett  gombra.

A landing oldal esetében ez a név nem kerül megjelenítésre az SMS üzenetet fogadó fél számára.

2. Link beszúrása

Link beszúrásához kattints a link beszúrása gombra.

A “Landing link szerkesztése” ablakban add meg az SMS-ben kiküldendő landing oldal URL címét, majd kattints az OK gombra.

Amennyiben módosítani szeretnéd a megadott linket, úgy kattints a Landing oldal link beállítása panel jobb felső sarkában elhelyezett Link szerkesztése feliratra.

3. Meta információk

Számos olvasó program megköveteli az Open Graph metaadatokat, mint például az SMS link előnézete mobilon. Ezek az értékek testreszabhatóak a Meta információk részen.

 

Az ideális képméret 1200×630 pixel, amelyet “kép módosítása” gombra kattintva tölthetsz fel.

Ha nem történt feltöltés, úgy az alapértelmezett Comnica képpel kerül kiküldésre az üzenet

 

*A feltöltött kép, telefon által történő megjelenítését nem tudjuk garantálni, mivel az az adott telefon beállításainak függvénye.

 

4. Leiratkozás

A leiratkozás link csak űrlap típusú kérdőív esetén aktiválható.

5. Landing oldal véglegesítése

A landing oldal, SMS sablonban történő beillesztéséhez annak véglegesítése szükséges.

 

A végelegesítést követően az adatlapon megadott információk már nem módosíthatóak, erre egy felugró ablakban figyelmeztet a rendszer.

6. Landing oldal láthatósága

Ha a landing oldal láthatósága aktív, úgy a kiküldött SMS üzenetben, a rendszer által generált, 22 karakterből álló linkre kattintva a felhasználót elnavigáljuk a landing oldal szerkesztésekor megadott linkre. 

A létrehozott landing oldalt a Tömeges SmartSMS projekt létrehozásánál lehet az „SMS sablon megírása” szekcióban beágyazni a kiküldendő SMS-be.

 

Landing oldal vagy űrlap  kiküldés esetén a rendszer link rövidítést alkalmaz, amely az SMS hosszát tekintve fix karakterszámot jelent, minden esetben.

Pl.: https://ssms.hu/3GhzR3P (összesen 22 karakter).