Tudásbázis > Comnica Contact Center > Statisztikák, riportok > Szűrők használata
Támogatás
elérhetőségek
Tartalom
Comnica Contact Center
Comnica SmartSMS
Bevezetés, kezdő lépések
Karakterhasználat és üzenethossz
Gyakran ismételt kérdések
Comnica Videocall
Ügyféltájékoztató
Comnica Non Real Time Identification
Comnica Dialer Applikáció
Szűrők használata

A Kampány adatbázisok, Statisztikák és a Hívások menüpont teljeskörű használatához elengedhetetlen ismerni az elérhető szűrési opciókat, feltételeket.

 

Három fontos elemtől függ az adatmegjelenítés:

  1. Szűrési feltételekhez használt mezők.
  2. Alkalmazott szűrési feltételek.
  3. Megjelenített oszlopok.

 

Az oszlopok tesztés szerint rendezhetőek Drag&Drop (Fogd és Vidd) technika alkalmazásával. Az oszlopcímekre kattintva, a rendezés csökkenő/növekvő sorrendbe állítható.

Alkalmazott szűrési feltételek

A összes adatmegjelenítő felületen (statisztikák, hívások) beállíthatóak “Szűrési feltételek”. Ezektől függ, hogy mely adatok listázódnak a választott menüpontban. A beállított szűrések eredményét vágólapra lehet helyezni és fájlba exportálni / letölteni.

A szűrés gombra kattintva láthatóak a jelenleg alkalmazott szűrési feltételek, amelyek igény szerint módosíthatóak. Nagyobb adathalmaz esetén ezen szűrési beállítások segítségével lehet a kívánt adatokat megjeleníteni.

Egyes mezők esetén lehetőséget biztosít a rendszer, hogy üresmezős értékre is lehessen keresni. A mező név mögötti ikonra kattintva választható ki az az opció, hogy “üres érték”-et keressen.

Az adatmegjelenítő maximum 2000 találatot tud megjeleníteni! Ha ezt meghaladja a lekért adatmennyiség, akkor érdemes szűkíteni a keresett adathalmazt vagy vágólapra tenni és fájlba helyezni, letölteni adott formátumban.

Az alapértelmezett szűréshez használt mezőkhöz a Szűrők legördülőmenü segítségével hozzá lehet adni további opciókat. A beállított opciók után a keresés gombra kattintva, minden kitöltött opciót figyelembe vesz a rendszer és megjeleníti azokat a rekordokat, amelyek megfelelnek a beállításnak.

Oszlopok kezelése

Az aktív oszlopok függvényében dinamikusan változik a megjelenített adathalmaz.

A feltételek szerint lekért adatok kiegészíthetőek plusz oszlopokkal vagy leszűkíthetőek a megjelenítendő adatok.

Oszlopok átnevezése

Az oszlopok elnevezése tetszés szerint módosítható a megjelenítéshez használt oldalsó menüben az adott oszlop név mögött található “=” jel használatával. A módosított oszlop elnevezés későbbi használatához szükséges a szűrő mentése

 

Szűrés darabszámának eredménye

A Kampány adatbázisok és Hívások statisztika esetén lehetőséget biztosít az “Összes találat száma: Mutat” gomb, hogy a beállított szűrők alapján kiderülhessen, mennyi a beállított szűrők alapján a sorok száma. A sorok számának ismerete segítséget nyújthat, hogy a beállított szűrő helyes vagy további módosításokat igényel.

Egyéni szűrők beállítása

Beállíthatóak egyedi szűrők, “nézetek”, amelyek könnyebbé teszik a Comnica CC statisztikáinak mindennapos használatát. Az alapértelmezett nézet mellett látható gombok segítségével a beállított keresési feltételek, oszlopok és szűrők mind elmenthetőek és egy kattintással (az adott nézet legördülőmenü megnyomásával) betölthetőek.

A statisztikák váglóapra másolhatók, valamint .xlsx, .xls és .csv formátumban letölthetők.