Tudásbázis > Comnica Contact Center > Kampányok kezelése > Üzenetküldő sablonok (E-mail, SMS)
Támogatás
elérhetőségek
Tartalom
Comnica Contact Center
Comnica SmartSMS
Comnica ID Videocall
Ügyféltájékoztató
Comnica ID Selfie
Comnica Dialer Applikáció
Üzenetküldő sablonok (E-mail, SMS)

E-mail küldés

Kampányhoz e-mail küldő sablon létrehozásával lehetőség van tranzakciós üzenetküldésre a Comnica Contact Center szoftverben.

E-mail küldő sablont Létrehozni Kampány listanézetben a kívánt kampány kiválasztása után az Üzenet sablonok fülre navigálva, a jobb felső sarokban található “Sablon létrehozása” gombbal lehet.

E-mail sablon adatlap

 • Sablon neve

  A szkriptszerkesztőben való elhelyezésnél a műveletek legördülőmenüből ezen a néven szerepel majd a felsorolásban a sablon.

 • Sablon állapota

  Inaktív állapotban a szkriptszerkesztőben nem lesz választható ez a sablon.

 • Küldő

  Alapértelmezetten a noreply@comnica.com címről küldjük meg a levelet.

  Amennyiben saját vagy külső SMTP szerver kerül beállításra a E-mail szerver beállítások menüpontban, úgy kiválasztható és megadható a kiküldendő e-mail feladója. Az e-mailnek egy feladója lehet: az operátor megadott e-mail címe, egy adatbázis oszlopban tárolt érték vagy egy tetszőlegesen megadható e-mail cím.

 • Címzett

  Az email címzettje vagy címzettjei. Kötelező címzettet beállítani, melyek a következőek (akár több is) lehetnek: az operátor megadott e-mail címe, egy adatbázis oszlopban tárolt érték vagy egy tetszőlegesen megadható e-mail cím.

 • Másolat

  Kiválaszthatjó, hogy kik kapjanak másolatot a kiküldendő e-mailről. Beállítása nem kötelező, másolatban a következőek (akár több is) lehetnek: az operátor megadott e-mail címe, egy adatbázis oszlopban tárolt érték vagy egy tetszőlegesen megadható e-mail cím.

 • Titkos másolat

  Kiválasztható, kik kapjanak titkos másolatot a kiküldendő e-mailről. A titkos másolatban levő címeket a levél címzettjei és másolatai nem látják. Beállítása nem kötelező, titkos másolatban a következőek (akár több is) lehetnek: az operátor megadott e-mail címe, egy adatbázis oszlopban tárolt érték vagy egy tetszőlegesen megadható e-mail cím.

 • Tárgy

  A levél tárgya, melyben akár egy adatbázis mező értéke is megadható [%record.oszlopneve%] formátumban.

E-mail üzenet tartalmának szerkesztése

1Szövegformázási eszközök

 • Félkövér betű
 • Dőlt betű
 • Aláhúzás
 • Felsorolás (pontokkal)
 • Felsorolás (számokkal)
 • Link beszúrása

2. A legördülőmenüben az üzenethez hozzáadható adatbázismezők listája található.

3Adatbázismező hozzáadása gomb – A 2-es pontban kiválaszott adatbázismező ezzel adható hozzá a szövegdobozhoz.

4. Szövegdoboz. Ide kerül az üzenet tartalma.

5. Csatolmány hozzáadása.

Csatolmányt csak a sablon létrehozása után lehet az e-mailhez adni. A csatolmány mérete nem haladhatja meg az 5 MB-os fájlméretet!

Üzenettartalom (példa)

Küldendő üzenet:

Kedves Címzett!

Köszönjük, hogy minket választott!
A megbeszéltek szerint várjuk Önt sok szeretettel irodánkban!

Üdvözlettel,
Comnica Kft.

Szövegdoboz tartalma:

Kedves [%record.nev%]!

Köszönjük, hogy minket választott!
A megbeszéltek szerint várjuk Önt sok szeretettel irodánkban!

Üdvözlettel,
Comnica Kft.

Az E-mail küldő sablonokban elhelyezhetőek rendszeroszlopok, adatbázismezők (betöltött adat vagy szkriptből nyert adat), melyek lehetővé teszik pl. a dinamikus megszólítást, a rendelt termék nevét, stb.

Az operátor telefonszáma és e-mail címe is hivatkozható az üzenet sablonokban (E-mail és SMS sablonok) az alábbi módon:

 • Operator név: [%operator.name%]
 • Telefonszám: [%operator.phone%]
 • E-mail cím: [%operator.email%]

A telefonszámot és az e-mail címet a Felhasználók menüpontban, a Személyes adatok szekcióban megadott adatokkal tölti ki a rendszer.

E-mail küldő gomb létrehozása a szkriptszerkesztőben

 1. A kívánt E-mail sablon létrehozása után > Kampányok / Szkript fül.
 2. Azon szkriptoldalra navigálás, amelyen a gomb lesz elhelyezve.
 3. “Új elem – Gomb” hozzáadása, kívánt gombfelirat megadása, majd a + jellel egy új Művelet hozzáadása, melynél a legördülő menü segítségével kiválasztható az E-mail küldés funkció (ha több E-mail küldő sablon is van, akkor itt állítható, hogy az adott művelethez melyik E-mail sablon tartozzon).
E-mail küldési művelet a szkriptben.

Ha nem terminációhoz kötött az E-mail küldés, akkor a gomb az ügyintéző által többször is megnyomható, ami többszöri E-mail küldést fog jelenteni.

A képen látható beállítás gombnyomáskor “Sikeres” terminációval lezárja a rekordot és e-mailt küld a “Tranzakció alapú időzített E-mail sablon” nevű sablonban kiválasztott, adott rekordhoz tartozó e-mail cím mezőre.

Egy szkripten belül bármennyi e-mail küldő gomb elhelyezhető. A küldés nem terminációhoz kötött, vagyis beszélgetés közben is gombnyomásra kiküldhetőek a kiválasztott, szkriptben gombhoz rendelt sablonok.

Az adminisztrációs felületen nyomon követhetőek az üzenetek kézbesítési állapotai a “Kiküldött üzenetek” menüpontban.

SMS küldő sablon létrehozása

SMS küldő sablont létrehozni Kampány listanézetben a kívánt kampány kiválasztása után az Üzenet sablonok fülre navigálva, a jobb felső sarokban található “Sablon létrehozása” gombbal lehet.

Az SMS küldő sablon jobb alsó sarkában található karakterszámláló mutatja, hogy hozzávetőlegesen hány karakterből fog állni a kiküldött üzenet, azonban a beillesztett adatbázis mezőket a számláló nem jelzi, mert ezek hossza rekordonként eltérő lehet!

Egy szkripten belül bármennyi SMS küldő gomb elhelyezhető. A küldés nem terminációhoz kötött, vagyis beszélgetés közben is gombnyomásra kiküldhetőek a kiválasztott, szkriptben gombhoz rendelt sablonok.

Sablon neve

A beviteli mezőbe beírt névvel lehet a szkriptszerkesztőben műveletként csatolni egy gombhoz az elkészített SMS küldő funkciót.

Adatbázis telefonszám oszlop: Az a kontakt mező a projektben, amely a címzettek telefonszámát tartalmazza.

Az SMS sablonokban elhelyezhetőek rendszeroszlopok, adatbázismezők (betöltött adat vagy szkriptből nyert adat), melyek lehetővé teszik pl. a dinamikus megszólítást, a rendelt termék nevét, stb.

SMS küldő gomb létrehozása a szkriptszerkesztőben

 1. A kívánt SMS sablon létrehozása után > Kampányok/Szkript fül.
 2. Azon szkriptoldalra navigálás, amelyen a gomb lesz elhelyezve.
 3. “Új elem – Gomb” hozzáadása, kívánt gombfelirat megadása, majd a + jellel egy új Művelet hozzáadása, melynél a legördülő menü segítségével kiválasztható az SMS küldés funkció (ha több SMS küldő sablon is van, akkor itt állítható, hogy az adott művelethez melyik SMS sablon tartozzon).

Az adminisztrációs felületen nyomon követhetőek az üzenetek kézbesítési állapotai a “Kiküldött üzenetek” menüpontban.

A Comnica CC-ben tömeges SMS funkció is elérhető SmartSMS néven, melyről további információ ezen a linken érhető el.

Az SMS-ek jelenleg véletlenszerűen választott, változó telefonszámokról kerülnek kézbesítésre. Igény szerint fix telefonszámról is kézbesíthető.