Tudásbázis > Comnica Dialer Applikáció > Alkalmazás telepítése, kezelése > Telepítés
Támogatás
elérhetőségek
Tartalom
Comnica Contact Center
Comnica SmartSMS
Comnica ID Videocall
Ügyféltájékoztató
Comnica ID Selfie
Comnica Dialer Applikáció
Telepítés

A Comnica Dialer applikáció telepítéséhez szükséges linkhez az arra jogosult felhasználók e-mailben kapnak hozzáférést. A meghívót „You’ve been invited to test Comnica for Android” tárgyú e-mailben biztosítjuk a firebase-noreply@google.com e-mail címről. A telepítéshez szükséges további lépéseket csak mobiltelefonon lehet végrehajtani.

 

Az alkalmazás telepítéséhez szükséges előfeltételek ide kattintva tekinthetőek meg.

Az e-mail megnyitása után lejjebb gördülve látható a Get setup” feliratot kell megérinteni, amely a telefonon lévő alapértelmezett böngészőben elirányít a letöltő oldalra.

A telepítés megkezdéséhez azzal a Google fiókkal (e-mail címmel) kell belépni, amire a meghívót küldtük.

A Google fiókkal való belépés után egy beleegyezés formot kell kipipálni (ebben a felhasználó hozzájárul, hogy az adott eszköz információt továbbítja a Comnica fejlesztőinek), a beleegyezést kipipálva az „Accept invitation” gomb elérhetővé válik.

Az „Accept invitation” gombra koppintás után a letöltőoldal lesz elérhető, amelyen egy felugró ablaknál a „Firebase app tester” felajánlja a saját applikációjának letöltését (ez nem szükséges a Comnica Applikáció működéséhez). A „No thanks” felirat érintésére eltűnik a hirdetés (a képen sárgával kiemelve).

A kék „Download” feliratra koppintva elkezdődik a Comnica Dialer applikáció letöltése a mobilkészülékre.

Előfordulhat, hogy az eszköz figyelmeztet, hogy a letölteni kívánt applikáció kárt okozhat a készülékben. A Comnica Dialer App nem fog kárt okozni az eszközben, megbízható forrásból származik, ezért egy OK-ra koppintással megtartható a letöltött .apk kiterjesztésű fájl és elindítható.

Az értesítések (notifikációk) között látható lesz, hogy töltődik le a fájl. Ha ez mégsem történne meg, akkor érdemes a telefonon megnézni a Fájlok és Letöltések között.

A letöltött .apk kiterjesztésű fájlt elindítva, a Comnica Dialer applikáció telepítése megkezdődik.

Előfordulhat, hogy az Ismeretlen forrásból származó alkalmazások telepítését engedélyezni kell a készüléken.
Az Androidban alapesetben nem engedélyezett a manuális telepítés, de egy egyszerű beállítással módosítható. A alábbi menüpontot kell megkeresni (ennek pontos útvonala készülékenként eltérő lehet):
Beállítások → Biztonság → Ismeretlen források
(Samsung mobiloknál: Beállítások → Zárolt képernyő és védelem→ Ismeretlen források)

A telepítés végeztével a Comnica Dialer ikonja elérhetővé válik.

Az alkalmazást telepítés után, első indításnál aktiválni kell. A leíráshoz kattintson ide.