Tudásbázis > Comnica Dialer Applikáció > Alkalmazás telepítése, kezelése > Kezelőfelület, használat
Támogatás
elérhetőségek
Tartalom
Comnica Contact Center
Comnica SmartSMS
Comnica ID Videocall
Ügyféltájékoztató
Comnica ID Selfie
Comnica Dialer Applikáció
Kezelőfelület, használat

A Comnica Dialer kezelőfelülete (Tárcsázó, Névjegyek, Híváslista, Beállítások, Információk)

Szabadkézzel megadható a tárcsázandó telefonszám. A hívás ikon megnyomásával kezdeményezhető a hívás.

Ha meglévő névjegyekből szeretnénk tárcsázni, akkor a képernyő alján található Névjegyek gombra kell nyomni. A névjegyek használatához első alkalommal engedélyt kell adni az applikációnak ahhoz, hogy hozzáférjen.

 A névjegyekhez való hozzáférés elfogadásával az applikáció kényelmesebb használata válik lehetővé. A Comnica Dialer App semmilyen adatot, bejegyzést nem továbbít semmilyen távoli eszköz vagy szerver felé.

A névjegyekhez való engedély megadása után az applikáció kilistázza a készüléken elérhető névjegyzéket. A felül lévő keresősávval szűkíthető az eredmény. A nevek alatt láthatóak a telefonszámok, valamint a jobb oldalt lévő hívás ikonnal elindítható a tárcsázás.

Esetenként előfordulhat, hogy az applikáció egyéb hozzáférést is kér, ezek nyugodtan engedélyezhetőek. A Comnica Dialer App semmilyen adatot, bejegyzést nem továbbít semmilyen távoli eszköz vagy szerver felé.

A médiafájlokhoz való hozzáféréshez kizárólag azért van szükség, hogy egy későbbi hibabejelentő funkció számára a felhasználó által készített, hibabejelentéshez szükséges képernyőképek elküldhetőek legyenek. (Ez a bejelentési lehetőség a pilot projekt ideje alatt nem elérhető, de az engedélyt így is meg kell adni.) 

Az adott készülék biztonsági beállításaitól függően, előfordulhat, hogy engedélyt kér a telefonhívások kezdeményezéséhez. A Comnica Dialer App használatához ezt engedélyezni kell.

A híváslistában szerepelnek a Comnica Dialerből indított hívások. A sikertelen hívások (pl. nem elérhető) pirossal kiemelve jelennek meg.

A hívott telefonszámon kívül fel van tüntetve még a hívás Comnica rendszerében rögzített azonosítója, a hívásindítás időpontja és a hívás időtartama.

A bal felső sarokban lévő hamburgermenü segítségével (a képen sárgával jelölve) is elérhető a Tárcsázó, a Névjegyek és a Híváslista. Egyéb, csak innen elérhető menüpontok még a Beállítások és az Információk.

A Beállítások menüpontban az aktiváláskor megadott telefonszám látható, valamint az éppen használatban lévő, authentikációhoz és adattovábbításhoz szükséges egyedi kulcs (API key).

Csúszka segítségével inaktiválható a Tárcsázóhang, valamint állítható, hogy az appból való kilépéskor az kérjen-e megerősítést a kilépéshez.

Legalul látható a telepített Comnica Dialer verziószáma (a képen v.1.0 – build 22). Érdemes az applikációt mindig a legújabb verzióra frissíteni.

Az Információk menüpontban egy kis összefoglaló olvasható az alkalmazásról.

Hívás indítása a Comnica Dialer App használatával

Hívás indítható a Névjegyzékből, a Híváslistából és szabadkézzel. A tárcsázóba beírt telefonszám után a hívás ikonnal kezdeményezhető a hívás.

A hívás indításakor a mobilkészülék beépített telefonhívás funkcióját használja a Comnica Dialer. Itt nem a hívott fél telefonszáma fog megjelenni, mert az applikáció egy normál díjas vezetékes központi Comnica számot hív fel, annak érdekében, hogy a hangrögzítést és az egyéb adatokat el tudja tárolni. Természetesen végül az eredetileg tárcsázott telefonszámot kapcsolja össze a Comnica a felhasználóval, úgy, hogy a hívott fél készülékén a felhasználó saját mobiltelefonszáma jelenik meg mint hívó.