Tudásbázis > Comnica Contact Center > - Operátori kliens > Hívások kezelése, állapotok
Támogatás
elérhetőségek
Tartalom
Comnica Contact Center
Comnica SmartSMS
Comnica ID Videocall
Ügyféltájékoztató
Comnica ID Selfie
Comnica Dialer Applikáció
Hívások kezelése, állapotok

Híváskezelő gombok, kézi hívásindítás

 

Hívásindítást kezdeményező gomb – kimenő hívás esetén, sikeres összekapcsolódásnál ugyanezzel a gombbal lehet a hívást letenni, megszakítani
 Hívástartás gomb – ha az operátor hívásban van, akkor a hívástartás gomb megnyomásával, tartásba helyezheti a hívást. Ekkor a nem operátori oldalon tartászene hallható.
 Hívásnémítás (operátori oldal némítása) – a hívásnémítás gombbal az operátori oldal mikrofonja kerül némításra.
 Hangrögzítést kikapcsoló, szüneteltető gomb – a hangrögzítés (pl. bizalmas adatok megadása miatt) szüneltethető ezen gomb segítségével.

 

A “Hangrögzítés szüneteltetése, Hívástartás engedélyezése, Hívásnémítás engedélyezése, Hívás indítás engedélyezése hívástartás alatt” opciók a kampányokon belül lévő “Hívás beállítások” menüpontban aktiválhatóak/inaktiválhatóak.

Automatikus hívásfogadás

Auto answer option is only available in projects with incoming call direction. After selecting the incoming project, this option can be activated/deactivated on the “Call settings” tab. It’s purpose is to define the method of call handling. The default setting is active.

Az automatikus hívásfogadás opció csak a bejövő irányú projekteknél érhető el. A bejövő kampány kiválasztása után ez az opció aktiválható / inaktiválható a “Hívásbeállítások” oldalon. Célja a híváskezelés módszerének meghatározása. Alapértelmezetten aktív.

Aktív automatikus hívásfogadás esetén:

 • A kampányhoz rendelt, elérhető operátor csengés hangot hall, amikor egy bejövő hívás érkezik.
 • Érkező hívás esetén, ha a Comnica Kliens a böngészőben az éppen aktív ablak az operátor számítógépén, akkor az összekapcsolás a hívó féllel automatikusan megtörténik.

Fontos, hogy ha a Comnica Kliens nem az éppen aktív ablak (pl. mással foglalkozik az operátor), akkor az operátor nem kapcsolódik egyből össze a hívó féllel. Ebben az esetben az operátornak a Comnica Kliens ablakra kell navigálnia (előtérbe, fókuszba hozni). Amint ez megtörténik és a Comnica Kliens lesz az aktív, az operátort a rendszer összekapcsolva a hívó féllel.

Ha az operátor hosszabb ideig nem elérhető (nem navigál a Comnica Kliens ablakra időben), akkor a rendszer továbbítja a beérkező hívást egy másik operátornak, amíg a hívó fél meg nem szakítja a hívást vagy a hívó fél szolgáltatójánál beállított csörgetési limitet az el nem éri.

Ha az automatikus hívásfogadás inaktív:

Egy párbeszédpanel jelenik meg a kliensben minden beérkező hívás esetén az éppen szabad operátornak. Az operátor eldöntheti, hogy fogadja vagy elutasítja a hívást. A válaszadásra 10 másodperce van.

Ha az operátornak nem sikerül időben reagálnia vagy elutasítja a hívást, akkor a rendszer megpróbálja egy másik elérhető, szabad operátornak is felajánlani a hívás fogadását amíg a hívó fél meg nem szakítja a hívást vagy a hívó fél szolgáltatójánál beállított csörgetési limitet az el nem éri.

 

Részletes keresés funkció

A Részletes keresés funkció segítségével az operátorok az Operátori kliensben tudnak megadott szűrési feltételek (adatbázismezők) szerint adatbázisban szereplő rekordokra keresni.

 Részletes keresés aktiválása

A részletes keresés projektenként aktiválható. Egy projektet kiválasztva a Hívás beállítások fülön kell aktválni. További információ a Hívás beállításokról. Az “Előmunka és rekordkeresés engedélyezése” opció lehetővé teszi, hogy az operátor véletlenszerűen vagy a részletes rekord keresés funkció használatával rekordot vehessen elő.

A szűrési feltételek meghatározása (Hívás beállítások)

“Kiemelt rekordmezők” legördülőmenüben bejelölt adatbázismezők megjelennek az operátori kliens visszahívási listájának egyéb információ oszlopában. Az “Előmunka és rekord keresés engedélyezése” aktív állapota esetén a kliensben elérhetővé válik a részletes keresés gomb és a bejelölt mezők használhatóvá válnak rekordkeresési lehetőségként. Az “Rekord létrehozása” aktív állapota esetén a kliensben elérhetővé válik az új rekord létrehozása gomb és a bejelölt mezők használhatóvá válnak rekord szerkesztési lehetőségként. A lista nem tartalmaz kontakt mezőket, azok megjelenítése automatikusan megtörténik.

 

“Kiemelt rekordmezők” legördülőmenü tartalmazza az adott kampányban lévő adatbázismezőket, amelyek az alábbi módon kerülhettek a rendszerbe:

 • kampány létrehozásakor,
 • kampányba adatbetöltéskor,
 • szkriptszerkesztéskor (új mező hozzáadásánál).

Ha a “Kiemelt rekordmezők” legördülőmenü tartalma üres (nem kerül kiválasztásra egy mező sem), akkor alapértelmezetten csak a kontakt mező (telefonszám) áll rendelkezésre a kereséshez.

A részletes keresőmezők nem lehetnek rendszeroszlopok (pl. terminating_code, linked_at, calldirection).

A kereső használata:

 • Egyszerre több keresőmező is kitölthető.
 • Részleges szövegre keresés is lehetséges.
 • Csak az elérhető, nem terminált rekordok fognak megjelenni a kereső listában.
 • A kereső nem érzékeny a kis- és nagybetűkre, az ékezetekre viszont ügyelni kell.

Az operátor, ha több kampányba is belépett a Kliens indulásakor, akkor a kliensben bal oldalt lévő “Hívási sorok” listában az éppen aktív kampányban tud keresést indítani, amennyiben a funkció aktív.

Operátori időkényszerek

Operátori időkényszerek beállítása (kampány lista, hívás beállítások fül)

 
Max szünetidő: * mp (00:10:00) A maximális szüneten tölthető idő értéke másodpercben. Alapértelmezetten 10:00 perc (600 másodperc).
Max beszélgetési idő: * mp (00:10:00) A maximális beszélgetési idő értéke másodpercben. Alapértelmezetten 10:00 perc (600 másodperc).
Max előmunka idő: * mp (00:02:00) A maximális előmunkában tölthető idő értéke másodpercben. Alapértelmezetten 02:00 perc (120 másodperc).
Max utómunka idő: * mp (00:10:00) A maximális utóminkában (regisztrál) tölthető idő értéke másodpercben. Alapértelmezetten 10:00 perc (600 másodperc).

 

Ezen értékek finomhangolásával beállítható, hogy az operátoroknak maximálisan mennyi időt ajánlott tölteni az adott állapotban.

Beállított időkényszerek megjelenése az Operátori kliensben

 1. Az éppen aktív operátori státuszban megjelenik az eltelt idő és az időkorlát. Pl.: Szüneten – 00:54 / 05:00
 2. Amennyiben a felhasználó a megadott időn túllép, beúszó értesítő üzenetet kap.
 3. státuszban töltött időtartam kijelzése a hívás beállításokban megadott határérték meghaladtával piros betűszínre vált.