2021. 05. 13.

Ingatlanközvetítés videóhívással: a Livlia újragondolta az értékesítést

A Livlia úgy robbant be a magyar ingatlanpiacra, mint terasznyitás a hosszú tavaszi fáradtságba. Az ingatlanközvetítő cég mindent rendhagyóan csinál, az üzletkötéshez is másképpen nyúl, mint versenytársaik. A digitális üzletfejlesztéshez olyan partnert kerestek, aki úgy gondolkodik, mint ők: megkérdőjelezve a szokásokat és a berozsdásodott gyakorlatot. Így találtak rá a Comnica Videocallra.

Csizmazia Gáborral, a Livlia értékesítési igazgatójával beszélgettünk arról, honnan jött az ötlet, hogy az ingatlantulajdonosokkal videóhíváson keresztül építsék kapcsolataikat, és az adminisztráció jelentős részét is ezen keresztül intézzék.

Csizmazia Gábor

– Ezt írjátok magatokról a weboldalon: küldetésünk, hogy megreformáljuk és olyanná tegyük az ingatlanpiacot, amilyennek mindig is lennie kellett volna. Milyennek kellene lennie?

Egyszerűbbnek, átláthatóbbnak és emberibbnek. Az értékesítésnek pedig személyesebbnek, gyorsabbnak és kényelmesebbnek.

– Hogy álltok a küldetés teljesítésével?

Egészen jól. Rengeteg energiát fektettünk a digitális ügyfélélmény-fejlesztésbe, és a belső  folyamataink automatizálásába. Ennek már látjuk a gyümölcseit, gyors tempóban növekszik az ügyfélkörünk, és sikerült erős bizalmat kiépítenünk velük.

– A digitalizációról nem éppen a személyesség jut az ember eszébe…

A digitalizáció eszközöket ad a kezünkbe, mi döntjük el, melyiket választjuk, és mire használjuk. Évekkel ezelőtt egy angol ingatlanközvetítő hálózatnál találkoztunk az online-t a hagyományossal vegyítő hibrid ingatlanértékesítés formájával. Az ingatlantulajdonosok többnyire online találják meg őket, így azonnal fel is ajánlják nekik, hogy személyes találkozás nélkül, például videón vágjanak bele az üzletkötésbe.

– Nálatok hogyan zajlik a kommunikáció az ingatlantulajdonosokkal?

Az új tulajdonosokat néha telefonon keresik fel a kollégák, de most már többnyire ők találnak meg minket az interneten. Amikor az oldalunkra érkeznek, gyors regisztrációra kérjük őket, és itt online rögtön meg is kötjük velük az ingatlanközvetítéshez szükséges megbízási szerződést.

A kollégáink a Comnica contact centerén keresztül, telefonon veszik fel velük a kapcsolatot, majd az adategyeztetés után egy linken meghívják őket a Livlia „videó szobájába”, amit szintén a Comnica biztosít. Itt egyeztetnek velük a további részletekről, és itt történik meg a személyes azonosításuk, ami a tranzakcióhoz nélkülözhetetlen.

Comnica ID


– Miért kell mindehhez videóhívás?

A szerződéskötés az online regisztrációnál történik, de a videós azonosítás teszi ezt teljessé és hivatalossá. Ahhoz, hogy az értékesítésbe belevágjunk, fontos, hogy a jogszabályoknak megfelelően azonosítsuk a tényleges tulajdonost. Ez régen személyesen zajlott: vagy mi mentünk az ügyfélhez, vagy ő jött hozzánk, zsebében a személyi igazolvánnyal. Most már elég, ha csak a laptopja kamerájába mosolyogva felmutatja az okmányt, hogy a kollégánk megállapíthassa, az-e akinek mondja magát.

Ehhez egy sima Zoom vagy Skype hívás természetesen nem elég, az ilyen ügyletekhez csakis a jogszabályok szerint auditált videós rendszert lehet alkalmazni, olyat, mint a Comnica ID. A felvételt és a személyi okmányokról készült képeket a rendszer az előírásoknak megfelelő ideig archiválja, így ezzel nekünk nincs is dolgunk.

– Hogyan fogadták az ügyfeleitek a videóhívást?

Mi sem sejtettük, hogy ennyire szeretni fogják. Kifejezetten hálásak, hogy nem raboljuk az idejüket a személyes találkozókkal és az időpontegyeztetéssel. Egyes idősebb ügyfeleinknek ráadásul nem csak kényelmesebb, de biztonságosabb is, hiszen nehezebben engednek be idegeneket az otthonukba.

Az első megkeresések hangulata is egészen más videóhíváson keresztül. Bebizonyosodott, hogy az ügyfeleknek a hang mellé kell az arc, a teljes személyiség is, így érezhetően emberközelibb a szolgáltatás. A videóhívás után olyan bizalmi kapcsolat alakul ki velük, ami csupán telefonon keresztül nem lenne lehetséges.

– Mit hozott nektek a videocall?

Rengeteg időt takarítunk meg vele, és a hirdetések is gyorsabban tudnak kipörögni. Gyakorlatilag az első kapcsolatfelvételtől a tulajdonos azonosításáig mindent el tudunk intézni egyetlen rendszeren belül. Az azonosítás elvégzése alig 5 perc, így a regisztráció után gyorsan el tudnak indulni a hirdetések, a ránk szabaduló temérdek időt pedig arra tudjuk fordítani, hogy még többet foglalkozhassunk ügyfeleinkkel.

online szeződés


– Ha jól értem, a telefon ettől függetlenül továbbra is fontos része az ügyfélkommunikációnak.

Nem tudjuk elengedni a telefont. Szükség van rá az első kapcsolatfelvételhez, és természetesen a tanácsadóink is ezen keresztül tájékoztatják az új ügyfeleket. Ahogy említettem, ehhez is a Comnica-tól kapjuk a rendszert, a videóhívó platform a Comnica contact centerrel összekapcsolva működik.

– A videóhívás a pandémia ideje alatt különösen felértékelődött. Nem féltek, hogy ha vége a járványnak, az ügyfelek visszatérnek a személyes ügyintézéshez?

Nem kérdés, hogy a járványnak nagy szerepe van a videóhívás terjedésében, de ilyesmitől nem tartok. Már több száz videós azonosításon vagyunk túl, a videóhívás a tapasztalatok alapján túlságosan gyors és kényelmes ahhoz, hogy az ügyfelek valaha is leszokjanak róla.

 

Ha szeretné kipróbálni a videóhívásos értékesítést, vagy megismerkedne a digitális ügyfélazonosítás más eszközeivel, kérje ingyenes telefonos konzultációnkat.

 

Telefonos konzultáció
Ha szeretnél többet tudni a témában, kérd ingyenes telefonos konzultációnkat!

    Név

    Cég

    Telefon