Üdv a COMNICA oldalán!

2019. 04. 01.

Igen, mi vagyunk az egykori UHU-Linux csapata, akik 2001-ben vágtak bele az első magyar kiadású Linux rendszer fejlesztésébe.
És igen, ez itt egy áprilisi tréfa.

UHU-Linux

 

Az UHU-Linux fejlesztését végleg befejeztük, újabb verzióval a jövőben már valóban nem jelentkezünk. Sejtjük, hogy a hírrel a nagy többség számára nem okozunk meglepetést, de úgy éreztük, érdemes beszélni róla, még egyszer, utoljára.

Az UHU-Linux 2003-ban, szinte rögtön a bemutatása után, az egyik legnépszerűbb magyar nyelvű operációs rendszerré vált. Mi azonban nemcsak a szakmai hírnevet, de egy lendületesen fejlődő cég megszületését is köszönhetjük neki, melyet az elmúlt években egészen új irányokba navigált az élet és az üzlet.

Az útkeresés közben nemcsak az UHU-Linux, de az UHU Systems nevet is magunk mögött hagytuk. Ma már egészen más kérdésekre keressük a választ, de ugyanazzal a lelkesedéssel és kíváncsisággal, mint 2001-ben, a kezdetek kezdetén. Azt is mondhatnánk, csak a problémák változtak, mi magunk nem. Minderről egy tavalyi blogposztunkban bővebben is írtunk.

Míg mi új piacokkal ismerkedtünk, az UHU-Linux felhasználóiból olyan aktív közösség fejlődött, melynek avatottabb tagjai mára valószínűleg nálunk is többet tudnak a rendszerről. Ezennel át is adjuk nekik a stafétát.

Bár az UHU-Linuxtól végképp elbúcsúzunk, arra kérünk, ne veszítsetek minket szem elől. Nézzetek körül az oldalunkon, kövessetek minket a Facebookon és a Linkedinen.
Továbbra is számítunk a figyelmetekre.

Üdv: a Comnica csapata

PS.: Az Év Madara pedig valójában a gólyatöcs, és így néz ki.
Majdnem olyan szép, mint a miénk.