Szűrők használata

A Kampány adatbázisok, Statisztikák és a Hívások menüpont teljeskörű használatához elengedhetetlen ismerni az elérhető szűrési opciókat, feltételeket.

 

Három fontos elemtől függ az adatmegjelenítés:

  1. Szűrési feltételekhez használt mezők.
  2. Alkalmazott szűrési feltételek.
  3. Megjelenített oszlopok.

 

Az oszlopok tesztés szerint rendezhetőek Drag&Drop (Fogd és Vidd) technika alkalmazásával. Az oszlopcímekre kattintva, a rendezés csökkenő/növekvő sorrendbe állítható.

Alkalmazott szűrési feltételek

A összes adatmegjelenítő felületen (statisztikák, hívások) beállíthatóak “Szűrési feltételek”. Ezektől függ, hogy mely adatok listázódnak a választott menüpontban. A beállított szűrések eredményét vágólapra lehet helyezni és fájlba exportálni / letölteni.

A szűrés gombra kattintva láthatóak a jelenleg alkalmazott szűrési feltételek, amelyek igény szerint módosíthatóak. Nagyobb adathalmaz esetén ezen szűrési beállítások segítségével lehet a kívánt adatokat megjeleníteni.

Egyes mezők esetén lehetőséget biztosít a rendszer, hogy üresmezős értékre is lehessen keresni. A mező név mögötti ikonra kattintva választható ki az az opció, hogy “üres érték”-et keressen.

Az adatmegjelenítő maximum 2000 találatot tud megjeleníteni! Ha ezt meghaladja a lekért adatmennyiség, akkor érdemes szűkíteni a keresett adathalmazt vagy vágólapra tenni és fájlba helyezni, letölteni adott formátumban.

Az alapértelmezett szűréshez használt mezőkhöz a Szűrők legördülőmenü segítségével hozzá lehet adni további opciókat. A beállított opciók után a keresés gombra kattintva, minden kitöltött opciót figyelembe vesz a rendszer és megjeleníti azokat a rekordokat, amelyek megfelelnek a beállításnak.

Oszlopok kezelése

Az aktív oszlopok függvényében dinamikusan változik a megjelenített adathalmaz.

A feltételek szerint lekért adatok kiegészíthetőek plusz oszlopokkal vagy leszűkíthetőek a megjelenítendő adatok.

Oszlopok átnevezése

Az oszlopok elnevezése tetszés szerint módosítható a megjelenítéshez használt oldalsó menüben az adott oszlop név mögött található “=” jel használatával. A módosított oszlop elnevezés későbbi használatához szükséges a szűrő mentése

 

Szűrés darabszámának eredménye

A Kampány adatábázisok és Hívások statisztika esetén lehetőséget biztosít az “Összes találat száma: Mutat” gomb, hogy a beállított szűrők alapján kiderülhessen mennyi a beállított szűrők alapján a sorok száma. A sorok számának ismerete segítséget nyújthat, hogy a beállított szűrő helyes vagy további módosításokat igényel.

Egyéni szűrők beállítása

Beállíthatóak egyedi szűrők, “nézetek”, amelyek könnyebbé teszik a Comnica CC statisztikáinak mindennapos használatát. Az alapértelmezett nézet mellett látható gombok segítségével a beállított keresési feltételek, oszlopok és szűrők mind elmenthetőek és egy kattintással (az adott nézet legördülőmenü megnyomásával) betölthetőek.

A statisztikák váglóapra másolhatóak, valamint .xlsx, .xls és .csv formátumban letölthetőek.

 

Előző bejegyzés

Terminációk