Üzenet sablonok létrehozása (E-mail, SMS)

E-mail küldés

Kampányhoz e-mail küldő sablon létrehozásával lehetőség van tranzakciós üzenetküldésre a Comnica Contact Center szoftverben.

E-mail küldő sablon létrehozása

E-mail küldő sablont létrehozni Kampány listanézetben a kívánt kampány kiválasztása után az Üzenet sablonok fülre navigálva, a jobb felső sarokban található “Sablon létrehozása” gombbal lehet.

A sablon típusánál E-mail sablon opciót kell választani.

E-mail sablon adatlap

Sablon neve A szkriptszerkesztőben való elhelyezésnél a műveletek legördülőmenüből ezen a néven szerepel majd a felsorolásban a sablon.
Sablon állapota Inaktív állapotban a szkriptszerkesztőben nem lesz választható ez a sablon.
Küldő

Alapértelmezetten a noreply@comnica.com címről küldjük meg a levelet.

Amennyiben saját vagy külső SMTP szerver kerül beállításra a E-mail szerver beállítások menüpontban, úgy kiválasztható és megadható a kiküldendő e-mail feladója. Az e-mailnek egy feladója lehet: az operátor megadott e-mail címe, egy adatbázis oszlopban tárolt érték vagy egy tetszőlegesen megadható e-mail cím.

Címzett Az email címzettje vagy címzettjei. Kötelező címzettet beállítani, melyek a következőek (akár több is) lehetnek: az operátor megadott e-mail címe, egy adatbázis oszlopban tárolt érték vagy egy tetszőlegesen megadható e-mail cím.
Másolat Kiválaszthatjó, hogy kik kapjanak másolatot a kiküldendő e-mailről. Beállítása nem kötelező, másolatban a következőek (akár több is) lehetnek: az operátor megadott e-mail címe, egy adatbázis oszlopban tárolt érték vagy egy tetszőlegesen megadható e-mail cím.
Titkos másolat Kiválasztható, kik kapjanak titkos másolatot a kiküldendő e-mailről. A titkos másolatban levő címeket a levél címzettjei és másolatai nem látják. Beállítása nem kötelező, titkos másolatban a következőek (akár több is) lehetnek: az operátor megadott e-mail címe, egy adatbázis oszlopban tárolt érték vagy egy tetszőlegesen megadható e-mail cím.
Tárgy

A levél tárgya, melyben akár egy adatbázis mező értéke is megadható [%record.oszlopneve%] formátumban.

E-mail üzenet tartalmának szerkesztése

1. Szövegformázási eszközök

 • Félkövér betű
 • Dőlt betű
 • Aláhúzás
 • Felsorolás (pontokkal)
 • Felsorolás (számokkal)
 • Link beszúrása

2. A legördülőmenüben az üzenethez hozzáadható adatbázismezők listája található

3. Adatbázismező hozzáadása gomb – A 2-es pontban kiválaszott adatbázismező ezzel adható hozzá a szövegdobozhoz.

4. Szövegdoboz. Ide kerül az üzenet tartalma.

5. Csatolmány hozzáadása.

Csatolmányt csak a sablon létrehozása után lehet az e-mailhez adni. A csatolmány mérete nem haladhatja meg az 5 MB-os fájlméretet!

Példa üzenettartalom

Küldendő üzenet
Szövegdoboz tartalma

Kedves Címzett!

Köszönjük, hogy minket választott!

A megbeszéltek szerint várjuk Önt sok szeretettel irodánkban!

Üdvözlettel,

Comnica Kft.

 

 

Kedves [%record.nev%]!Köszönjük, hogy minket választott!

A megbeszéltek szerint várjuk Önt sok szeretettel irodánkban!

Üdvözlettel,

Comnica Kft.

Kedves Címzett!

A leadott rendelés feldolgozását megkezdtük.

Rendelési adatok

1106 számú rendelés

Rendelés dátuma: 2019. február 20.

Fizetési mód: Átutalás

Ügyfél: Comnica Ilona 

Telefonszám: 3612550991

Termék(ek) összege: 12000 HUF

Átvétel helyszíne: Budapest

Üdvözlettel,

Comnica Kft.

Kedves [%record.nev%]!

A leadott rendelés feldolgozását megkezdtük.

Rendelési adatok

[%record.id%] számú rendelés

Rendelés dátuma: [%record.datum%].

Fizetési mód: [%record.fizetesi_mod%] 

Ügyfél: [%record.nev%]

Telefonszám: [%record.phone%]

Termék(ek) összege: [%record.osszeg%] HUF

Átvétel helyszíne: [%record.helyszin%]

Üdvözlettel,

Comnica Kft.

Adatbázis oszlopok

Az E-mail küldő sablonokban elhelyezhetőek rendszeroszlopok, adatbázismezők (betöltött adat vagy szkriptből nyert adat), melyek lehetővé teszik pl. a dinamikus megszólítást, a rendelt termék nevét, stb.

E-mail küldő gomb létrehozása a szkriptszerkesztőben

 1. A kívánt E-mail sablon létrehozása után > Kampányok/Szkript fül.
 2. Azon szkriptoldalra navigálás, amelyen a gomb lesz elhelyezve.
 3. “Új elem – Gomb” hozzáadása, kívánt gombfelirat megadása, majd a + jellel egy új Művelet hozzáadása, melynél a legördülő menü segítségével kiválasztható az E-mail küldés funkció (ha több E-mail küldő sablon is van, akkor itt állítható, hogy az adott művelethez melyik E-mail sablon tartozzon).

Ha nem terminációhoz kötött az E-mail küldés, akkor a gomb az ügyintéző által többször is megnyomható, ami többszöri E-mail küldést fog jelenteni.

A képen látható beállítás gombnyomáskor “Sikeres” terminációval lezárja a rekordot és e-mailt küld a “Comnica CC demo E-mail sablon” nevű sablonban kiválasztott, adott rekordhoz tartozó e-mail cím mezőre. A kiküldött üzenetek menüpontban lehet az E-mailek kézbesítési állapotáról tájékozódni.

Egy szkripten belül bármennyi E-mail küldő gomb elhelyezhető. A küldés nem terminációhoz kötött, vagyis beszélgetés közben is gombnyomásra kiküldhetőek a kiválasztott, szkriptben gombhoz rendelt sablonok.

Az adminisztrációs felületen nyomon követhetőek az üzenetek kézbesítési állapotai a “Kiküldött üzenetek” menüpontban.

SMS küldés

Az SMS jelenleg véletlenszerűen választott, változó telefonszámról kerül kézbesítésre, de igény szerint fix telefonszámról is kézbesíthető.

Kampányhoz SMS küldő sablon létrehozásával lehetőség van tranzakciós üzenetküldésre a Comnica Contact Center szoftverben.

SMS küldő sablon létrehozása

SMS küldő sablont létrehozni Kampány listanézetben a kívánt kampány kiválasztása után az Üzenet sablonok fülre navigálva, a jobb felső sarokban található “Sablon létrehozása” gombbal lehet.

 Az SMS küldő sablon jobb alsó sarkában található karakterszámláló mutatja, hogy hozzávetőlegesen hány karakterből fog állni a kiküldött üzenet, azonban a beillesztett adatbázis mezőket a számláló nem jelzi, mert ezek hossza rekordonként eltérő lehet!

Egy szkripten belül bármennyi SMS gomb elhelyezhető. A küldés nem terminációhoz kötött, vagyis beszélgetés közben is gombnyomásra kiküldhetőek a kiválasztott, szkriptben gombhoz rendelt sablonok.

Sablon neve:

A beviteli mezőbe beírt névvel lehet a szkriptszerkesztőben műveletként csatolni egy gombhoz az elkészített SMS küldő funkciót.

Adatbázis telefonszám oszlop:

Az a kontakt mező a projektben, amely a címzettek telefonszámát tartalmazza.

Adatbázis oszlopok:

Az SMS sablonokban elhelyezhetőek rendszeroszlopok, adatbázismezők (betöltött adat vagy szkriptből nyert adat), melyek lehetővé teszik pl. a dinamikus megszólítást, a rendelt termék nevét, stb.

SMS küldő gomb létrehozása a szkriptszerkesztőben

 1. A kívánt SMS sablon létrehozása után > Kampányok/Szkript fül
 2. Azon szkriptoldalra navigálás, amelyen a gomb lesz elhelyezve
 3. “Új elem – Gomb” hozzáadása, kívánt gombfelirat megadása, majd a + jellel egy új Művelet hozzáadása, melynél a legördülő menü segítségével kiválasztható az SMS küldés funkció (ha több SMS küldő sablon is van, akkor itt állítható, hogy az adott művelethez melyik SMS sablon tartozzon).

A képen látható beállítás gombnyomáskor “Sikeres” terminációval lezárja a rekordot és SMS-t küld az “SMS sablon” nevű sablonban kiválasztott, adott rekordhoz tartozó kontakt mezőben megadott telefonszámra. A kiküldött üzenetek menüpontban lehet az SMS-ek kézbesítési állapotáról tájékozódni.

Egy szkripten belül bármennyi SMS küldő gomb elhelyezhető. A küldés nem terminációhoz kötött, vagyis beszélgetés közben is gombnyomásra kiküldhetőek a kiválasztott, szkriptben gombhoz rendelt sablonok.

Az adminisztrációs felületen nyomon követhetőek az üzenetek kézbesítési állapotai a “Kiküldött üzenetek” menüpontban.

A Comnica CC-ben tömeges SMS funkció is elérhető SmartSMS néven, melyről további információ ezen a linken érhető el.

Következő bejegyzés

Szkriptszerkesztés