Tata Communications cég

2018. 07. 12.

TATA Communications

A globális telekommunikációs vállalat három évvel ezelőtt úgy döntött, ránk bízza magyarországi hívásvégződtetéseinek bonyolítását. A TATA hívásait több szinten redundáns infrastruktúránkkal szolgáljuk ki, a rajtunk keresztül forgalmazott percek száma az elmúlt években egy teljes nagyságrenddel nőtt.

Hívásvégződtetés többszörösen biztosított útvonalon

2015 szeptemberében megkeresést kaptunk a világ legnagyobb nagykereskedelmi telco cége, a TATA Communications lengyel leányvállalatától. A cég magyarországi hívásvégződtetéshez kutatott a meglévők mellé további partnerek után. Néhány levélváltás és körülbelül 8 napos előkészítés után már küldtük is egymásnak az interconnect szerződést, és elkezdtük felállítani a rendszerünket a megbeszélt forgalomnak megfelelően.

A feladat az volt, hogy a TATA nagykereskedelmi hangforgalmát a helyi, saját fizikai hálózattal rendelkező szolgáltatók hálózatába eljuttassuk. Mivel minden nagy magyarországi telco szereplővel és több aggregátorral közvetlen kapcsolatban állunk, több szinten redundáns infrastruktúrát tudtunk a TATA rendelkezésére bocsátani. Így a forgalmat a TATA által elvárt magas minőségi értékek mellett végződtettük.

Ha kell egy megbízható partner

2017-ben a lengyel központ felkért minket, hogy segítsünk megszervezni budapesti PoP (Point of Presence) megnyitóját. A kirendeltséget a német leánycég vezére nyitotta meg, az eseményre a hazai telco élet legtöbb fontos szereplője ellátogatott. A TATA Communications vezetősége a rendezvényhez kapcsolódó üzleti találkozón a Comnica Kft.-t nevezte meg magyarországi telekommunikációs partnereként.

A TATA az elmúlt 4 évben a nálunk forgalmazott percek mennyiségét egy egész nagyságrenddel megemelte. Idén a vállalat regionális kereskedelmi vezetője úgy fogalmazott: a jövőben mobil, felhő és hangalapú megoldásainak nemzetközi elterjesztésében is bizalommal támaszkodnának ránk.